Αρθρα και Νέα του ΠΑΣΙΔΙ

Αξιολόγηση τουριστικών προορισμών λιμένων 2024

Λινκ Φόρμας αξιολόγησης

Για τρίτη χρονιά το ΠΑΣΙΔΙ προχωράει ήδη στην νέα αξιολόγηση των τουριστικών προορισμών – λιμανιών της χώρας μας , όσον αφορά τα σκάφη αναψυχής και μόνον. Οι αξιολογήσεις του ΠΑΣΙΔΙ γίνονται αποδεκτές απο το ΥΝΑΝΠ και σαν συνέπεια της αναγνώρισης των αντικειμενικών προσπαθειών μας,  είναι η αιγίδα που μας δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , στην Δημιουργία μιας ημερίδας τον Μάϊο του 2024. Σε αυτην την Πανελλήνια τηλεδιάσκεψ, προσκλήθηκαν όλοι οι φορείς διαχείρισης από ολη την Ελλάδα και  έγινε εισηγηση- παρουσίαση των αξιολογησεων του ΠΑΣΙΔΙ και  σημαντική και πολύωρη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων διαχείρισης.

Οι αξιολογήσεις ΠΑΣΙΔΙ γίνονται από κυβερνήτες και σκάφη που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαμένουν στην χώρα, έχοντας  επανειλημμένα επισκεφθεί συγκεκριμένα λιμάνια , οπότε έχουν ολοκληρωμένη άποψη. Υπάρχουν βέβαια εφαρμογές του  διαδικτύου που κάνουν αντίστοιχες αξιολογήσεις, αλλά συνήθως γίνονται από Τουρίστες που έρχονται , ελάχιστο χρόνο σε ένα προορισμό και είναι φευγαλέες οι εντυπώσεις της μιας φοράς.

Αντίστοιχα, τα Ελληνικά σκάφη, μπορεί να παραμείνουν σε ένα λιμάνι και περισσότερο από μια εβδομάδα οπότε η αξιολόγηση ειναι αντικειμενική.

Η ωφέλεια που προκύπτει είναι η ενημέρωση προς τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών , αλλα και πρός τους ενδιαφερόμενους φορείς διαχείρισης των λιμένων  .  Αυτά  τα αποτελέσματα,  στο τέλος του κάθε έτους συγκεντρώνονται και φτάνουν στους φορείς διαχείρισης αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο για περαιτέρω επεξεργασία και ενέργειες.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα λιμάνια είναι οι Πύλες εισόδου στην χώρα.

Τουριστικά πρέπει να μας αντιπροσωπεύουν  με την καθαριότητα και την σωστή λειτουργία τους.

Λινκ Φόρμας αξιολόγησης

google-site-verification: google4dc3a8990fdc5417.html G-F0EYY2HBGF