Αρθρα και Νέα του ΠΑΣΙΔΙ

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει… Κυριακος Ξουμαλούδης

Ε λοιπόν  , Σαν την Χαλκιδική δεν έχει….

    Από καιρό έχω ακούσει για το νησί Διάπορο , δίπλα στον όρμο Παναγιάς στην Χαλκιδική  . Το έβαλα λοιπόν σκοπό να πάω  . Πήρα το σκάφος μου  , τηλέφωνο στην μαρίνα Λατούρα ( υπεύθυνος Χρήστος τηλ. 6907012504 ) και έκλεισα θέση .
  Η μαρίνα είναι σε πολύ όμορφο μέρος , προστατευμένη απο όλους τους ανέμους εκτός απο μαΐστρο αν δέσεις στην εξωτερική προβλήτα  . Αν δέσεις εντός δεν υπάρχει πρόβλημα  , αλλά οι θέσεις είναι σπάνιες .
Η μαρίνα έχει νερό και ρεύμα  σε πίλαρ .  Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται η Βουρβουρού  , η Αμμουλιανή και φυσικά ο Διάπορος .
    Για την Βουρβουρού δεν χρειάζονται πολλά λόγια  . Τα νερά είναι πάντα ήρεμα και υπάρχουν αρκετοί κολπίσκοι για ράδα  . Τα βάθη είναι καλά και ο βυθός αμμώδης ώστε η άγκυρα να πιάνει καλά  . Άλλωστε θα δείτε αρκετά σκάφη να δένουν εκεί για διανυκτέρευση  , χωρίς όμως να 
υπάρχει φασαρία  .
   Η Αμμουλιανή έχει δύο λιμάνια για δέσιμο  . Αυτό που είναι στο χωριό έχει την περισσότερη φασαρία .
Αν βρεις να δέσεις  , θα διαπιστώσεις απόνερα από τα φερυ που πηγαινοέρχονται  . Κατά τα λοιπά  , το λιμανάκι έχει λίγες θέσεις  , είναι ασφαλές στον καιρό και δεν έχει ρεύμα ούτε και νερό  . Είναι όπως είπα όμως  , μέσα στο χωριό  .
 Ο Διάπορος είναι το αγαπημένο μου  .
Ειδικά το Κρυφό  , ένας κόλπος που η είσοδός του βρίσκεται στη βόρεια μεριά  , σημαδεύετε με φάρο  , στρίβει αριστερά και είναι τελείως κάλμα  . Φουντάρεις όσο πιο μέσα μπορείς  , ο βυθός είναι αμμώδης και δεν υπάρχει πρόβλημα  . Ο μόνος λόγος ανησυχίας είναι στα μικρά ενοικιαζόμενα βαρκάκια που δεν έχουν ιδέα από ναυτοσύνη  .
Προσοχή στις ώρες του μεσημεριού καθώς υπάρχει κίνδυνος από ασχετοσύνη και άγνοια κινδύνου  , καθώς μπαίνουν με γκάζια και κινδυνεύουν οι λουόμενοι  . Το απόγευμα όμως  , φεύγουν και ο κολπίσκος γίνεται απίστευτα όμορφος  και ιδανικός για πολυήμερη διαμονή  .
   Όπως είπαμε όμως  , σαν την Χαλκιδική δέν εχει….!!!!!
     εν
google-site-verification: google4dc3a8990fdc5417.html G-F0EYY2HBGF