Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων- Greek Sailyacht Owners Association

Σκοπός του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι είναι να προστατέψει τα ιστιοφόρα κάθε τύπου, παραδοσιακά , επαγγελματικά, ιδιωτικά ,  να εμπνεύσει και να προωθήσει την ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα με 13.000 χιλιόμετρα ακτές και τον πρώτο και μεγαλύτερο Εμπορικό στόλο.  

Η ιστιοπλοϊκή παράδοση της χώρας μας είναι και βασικός πυλώνας του Ελληνικού πολιτισμού και οικονομίας για πολλούς αιώνες και την τιμάμε ιδρύοντας αυτό το σωματείο.

Με 13.000 χιλιόμετρα ακτογραμμή, 3.000 νησιά και νησίδες και τις πιο καθαρές θάλασσες, μας αξίζει να έχουμε και τα πρωτεία στην επισκεψιμότητα και του σωστού ορισμού του μισού Στόλου των Ελληνικών σκαφών. 

Ο Ελληνικός στόλος των ιστιοφόρων αριθμεί χιλιάδες σκάφη κάθε τύπου και δραστηριότητος .

Επισκεπτόμαστε όλη την ακτογραμμή και φέρνουμε ζωή οκτώ μήνες τον χρόνο στα νησιά ,με τα ιδιωτικά ιστιοφόρα, με τα τουριστικά επαγγελματικά ιστιοφόρα φέρνοντας Δις στη Ελλάδα και απασχολώντας δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες

Εχουμε απειράριθμες διεθνείς αναγνωρίσεις των ιστιοπλόων και των ιστιοπλοικών αγώνων , διαφημίζοντας με κάθε τρόπο το τουριστικό προιόν και την ενασχόληση στην Ελλάδα. Σχεδόν πάντα, η Ελληνική καλοκαιρινή τουριστική διαφήμιση έχει ενα ιστιοπλοικό στις Ελληνικές θάλασσες. 

 Είναι καθήκον μας να συνεργαστούμε αρμονικά και με σαφήνεια την πολιτεία και να ενημερώσουμε για τα θέματα που μας αφορούν και η πολιτεία θα σταθεί κοντά μας. Στα ιστιοφόρα κάθε τύπου ασχολούνται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και φέρνουν με κάθε τρόπο πολύτιμο συνάλλαγμα. 

Η διάδοση της ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων πρέπει να είναι πολυεπίπεδη, και αυτό γίνεται με την προστασία των σκαφών και των ιδιοκτητών. Στο σωματείο μας περιλαμβάνονται : Σύγχρονα ιστιοφόρα, ιδιωτικά, επαγγελματικά, εκπαιδευτικά, αγωνιστικά, παραδοσιακά χωρίς περιορισμό μέτρων, αρκεί να είναι ιστιοφόρα κάθε μορφής να είναι βεβαιωμένα από την δημόσια αρχή με Λεμβολόγιο η Νηολόγιο και να είναι μόνιμα αγκυροβολημένα στην Ελλάδα. Ολα τα σκάφη, ανεξάρτητα σωματείων, ομίλων ή ανεξάρτητων σκαφών.

Φέρνουμε  άμεσο συνάλλαγμα με τον θαλάσσιο τουρισμό.

Ταξιδεύουμε με τα ιδιωτικά και επαγγελματικά ιστιοφόρα σε όλα τα ακριτικά νησιά και επιβεβαιώνουμε τα σύνορα της πατρίδας μας και προσθέτουμε πολύτιμα έσοδα στην τοπική οικονομία κάθε νησιού. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα ιστιοφόρο μπορει να είναι πλωτό σπίτι και μπορεί να γίνει τρόπος ζωης σε ενα σκάφος, ταξιδεύοντας σε πολύ μακρινούς Ελληνικούς προορισμούς που σχεδόν κανένα μηχανοκίνητο δεν επισκέπτεται. 

Προωθούμε την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος με την χρήση της ιστιοπλοΐας και παράλληλα προσφέρουμε ένα ξεχωριστό οικονομικό τρόπο ζωής.

Παλαιότερα, κάθε ιστιοπλόος με ένα ιστιοφόρο θεωρείτο “σκαφάτος“. Τα τελευταία 25 χρόνια αυτή η νοοτροπία έχει εκλείψει, διότι τα ιστιοφόρα σκάφη έχουν απίστευτη διάδοση σαν τρόπος ζωής , τουρισμού,  οικονομίας, οικολογίας και χρήσης . Οπότε έχουν γίνει τρόπος ζωής και διακοπών σε αρκετές χιλιάδες Έλληνες.

Οσο προστατεύουμε τα ιστιοφόρα μας, τους κατασκευαστές και  όλους τους ασχολούμενους με αυτό τον κλάδο, τόσο προστατεύουμε την παράδοση και την οικονομία.

Άλλες χώρες με ελάχιστη παράδοση στην Ναυτιλία, έχουν υπέροχους στόλους με δραστήρια μέλη και οργανωμένο θαλάσσιο τουρισμό.

Πρέπει να ακολουθήσουμε την 3000 ετών ναυτική μας παράδοση, και να εμπνεύσουμε κάθε Έλληνα και κάθε νέο, να ασχοληθεί με την θάλασσα είτε σαν ιδιώτης είτε σαν επαγγελματίας.

Αυτό επιδιώκουμε σαν ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΙΣΤΙΟΦΟΡΩΝ

Ενημέρωση , Αλληλοβοήθεια στην θάλασσα, ασφάλεια και ναυτική παράδοση και ενασχόληση στο στοιχείο που έδωσε και συνεχίζει να δίνει στην Ελλάδα τα πρωτεία . Στην θάλασσα και στα σκάφη της.

google-site-verification: google4dc3a8990fdc5417.html G-F0EYY2HBGF