Λιμανια Συζήτηση με τον Κο Κυριακο Αντωνόπουλο πρόεδρο του ΛΤ Σκύρου

Ανάρτηση στο facebook στην σελίδα φίλων του ΠΑΣΙΔΙ

ΛΙΜΑΝΙΑ

Ως Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, ΛΙΜΕΝΑΣ ΣΚΥΡΟΥ – SKYROS PORT θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το Σωματείο ιδιοκτητών Ιστιοφόρων σκαφών Somateio Pasidi για την πρόσκληση και την ιδιαίτερη τιμή που μας έδωσε με τη συμμετοχή του προέδρου του ως εισηγητή στη συνάντηση της Παρασκευής 4/2/2022 με θέμα τα λιμάνια στην Ελλάδα.

Τους ευχαριστούμε πολύ για την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει ολη η ιστιοπλοϊκή κοινότητα το λιμάνι της Λιναριάς, το Λιμάνι της Σκύρου, το οποίο θεωρεί ως το καλύτερο Ελληνικό λιμάνι οργανωτικά και διαχειριστικά. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες του Somateio Pasidi θα προκαλέσουν θετικές εξελίξεις για τη βελτίωση των λιμενικών υπηρεσιών.

Ο Θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μία συνεχώς ανερχόμενη επιλογή διακοπών σε όλο τον πλανήτη.

Τουρισμός σημαίνει ταξίδι μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας, με σκοπό την αναψυχή. Ο τουρισμός πρέπει να είναι ισορροπημένος και βιώσιμος.

Βιώσιμος προορισμός θεωρείται εκείνος που έχει καταφέρει, με την πάροδο του χρόνου, να δημιουργήσει την σωστή ισορροπία μεταξύ των προσδοκιών των τουριστών, τις ανάγκες της κοινότητας, τις επιχειρήσεις που λειτουργούν και το φυσικό περιβάλλον.

Οι απανταχού στον κόσμο ιστιοπλόοι και γενικότερα οι ταξιδευτές της θάλασσας αναζητούν αυτή τη σωστή ισορροπία η οποία όμως στη Χώρα μας διαταράσσεται έντονα, όταν αυτοί πρέπει να λάβουν βασικές παροχές και υπηρεσίες από τη στεριά στα κάθε λογής λιμάνια και από κάθε λογής “διαχειριστές”.

Υποστηρίζουμε και διαρκώς εισηγούμαστε πως οι πύλες της Χώρας όπως είναι τα λιμάνια, πρέπει να λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένους κανόνες αφού στα μάτια του Θαλασσινού επισκέπτη εκπροσωπούν τη πολιτική της Χώρας σ αυτό τον τομέα.

Ως λιμενικό ταμείο Σκύρου θεωρούμε πως η βελτίωση δεν έχει όρια, είτε αυτή αφορά τις εγκαταστάσεις, τα υλικά και τη συμπεριφορά.

Ποτέ κανείς δεν μπορεί να βελτιωθεί αν δεν αφουγκράζεται τη κοινή γνώμη, δεν αναλύει τα στατιστικά στοιχεία, δεν βλέπει “με τα μάτια του άλλου” και δεν παραμένει ταπεινός.

Το Somateio Pasidi προγραμματίζει μια σειρά δράσεων και συναντήσεων με τους πλέον αρμόδιους για τα θέματα όπως τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Evangelos Agelos Kyriazopoulos ο οποίος έχει ασχοληθεί, γνωρίζει τα θέματα σε βάθος και μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις.

Με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση θέλουμε να συμμετέχουμε σε μία Εθνική προσπάθεια που θα συσπειρώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου ώστε ένας νομοθετικός και ελεγκτικός συνδυασμός να αποτελέσει το εργαλείο ώστε το “Live Your Myth in Greece” να ταυτίζει το θεσπέσιο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας με ανάλογη παροχή υπηρεσιών στα λιμάνια μας.

 

google-site-verification: google4dc3a8990fdc5417.html G-F0EYY2HBGF